Jip

Jip

maandag 11 januari 2010

beetje bang

Die lieve Jip is wel een angsthaas buiten. Vandaag nam ik haar even mee naar het winkelcentrum. Ze vond het doodeng! Ze wilde niet lopen en stond maar te rillen. Het heeft natuurlijk te maken met haar afkomst; zwerfpup en niet goed gesocialiseerd! Afkomstig uit "donker Portugal". Opgegroeid op straat, weggestuurd, opgevangen, verhuisd naar Nederland..

Moedig liepen we echter door. Ik weet dat ik op haar moet uitstralen dat het allemaal heel normaal is, dingen die ze niet gewend is..auto's, mensen, drukte, muzak, winkelwagentjes..

Ik weet niet precies hoe oud ze is, maar ik denk een week of 10/11. Ze moet nu al die indrukken opdoen, wil het niet een angstig hondje worden. Gedoseerd opbouwen dus maar met alle indrukken. Maar wel in de tijd dat ze juist zoveel leert, voor de rest van haar leven. Dus maar veel belonen als ze braaf mee liep en de angst negeren. Deze weken zal ze heel veel moeten leren en vooral indrukken opdoen.

Na een middagdutje gingen we weer op pad. Vanavond begon de puppycursus. Ik heb eerst Marijn opgehaald, die zich ook veel met de opvoeding van Jip wil bezighouden.

Bij Hondenschool Alert  volgden we de eerste 'les' vanavond. Het viel de leidster wel gelijk op dat Jip wat angstig binnen kwam (staart tussen de benen). Tussen alle rashondjes (veel labradors en bulldogjes) deden we ons best. Het gaat er vooral om dat ze op ons focussed, in plaats van op alle hondjes.

Zo gezegd we deden ons best, maar de manegevloer en andere pups zijn natuurlijk veel interessanter!
Marijn heeft ook heel veel oefeningen met Jip gedaan en ik ben echt trots op hem.
Ook op Jip, want ze kwam wel iets stoerder uit de les lopen, dan toen we er heen gingen!

Kortom, er is nog veel te doen.Vooral qua socialisatie (lees: bekend worden met nieuwe dingen).
Voor de rest is het een schat, lekker ding en ze slaapt elke nacht heel erg lief in haar bench:-)

1 opmerking: